Kategoriat
Yleinen

Jälleen on vuosi vaihtunut

Katsellaan eteen- ja taaksepäin tätä eloa. Olipa tv:ssä mielenkiintoinen Jumalanpalvelus Kallion kirkosta uutena vuonna 2023. Kiitos siitä, nautin kosketti, katselin vielä uusintanakin. Tuli tunne, että uusi aika koittaisi kirkonmenoissa nykyihmiselle. Kirkot saisivat uutta nuorempaakin väkeä saleihinsa, koska nyt nämä suuret ikäluokat ovat aikalailla kirkonkäynnit hylänneet ja heitä vanhemmat eivät enää ole elossa tai muuten ikänsä ja kuntonsa vuoksi pääse kirkkoon. Sitä paitsi suuria ikäluokkiakaan ei enää siellä kohta ole kuin arkussa viimeiselle matkalleen. Uskontunnustus rukouksesta, kun muutetaan kohta ”ruumiin” ylösnouseminen sielun ylösnousemiseen. Se olisi hyvä koska kaikkihan ymmärtää, että ruumis maatuu siksihän meidät hautaan laitetaan ja sielu on jo lähtenyt tuonpuoleisiin.

Naispappi puhui lapsuudestaan hieman ja sota-ajoistamme. Laitan tähän tämän tytön kuvan, jotta me aikuiset ymmärtäisimme suojella lapsiamme. Varsinkin nyt kun sota Ukrainassa jyllää ja tuhoaa kaiken. Veljeskansa hyökkää tappamaan toisiaan, naapurimaansa vallanhimoisen johtajan käskystä, sodan, jonka myös heidän kirkkonsa ylin johto hyväksyy.

Minulle on palautunut yli neljäkymmentä vuotta sitten tekemäni taulu, joka tavallaan koskettaa muistoissa vieläkin. Siihen aikaan oli kovin suosittua taideteoksina tytönpää muotokuvat. Tässä minulla oli mallina naapurintyttö, joka otti minusta turvaihmisen, hänellä oli erikoisen kauniit isot silmät, kuitenkin niissä näkyi suru ja huoli. Teoksessani on ehkä vähän maamme naistaiteilijoiden ihannointia, en enää muista, mutta näyttelyissä olivat suosittuja ja myivät hyvin. Vahinko etten ole siihen aikaan teoksiani ylös kirjannut, töitä oli niin paljon kun jaksoi ja ehti tehdä.

Tällä uudemmalla akvarelli-teoksellani näkymä Alisenjärveltä toivon maailmaan rauhaa näin uuden vuoden alkaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.