Kategoriat
Taidenäyttelyt

Olen Nokian Kuvataiteilijoiden kesäkuun taitelijana vuonna 2023

Tämän näyttelyn halusin olevan etupäässä keveitä kesäisiä teoksiani akvarelleja pastellia ja oli myös joku öljyväri- ja akryylimaalauskin.

Tänä vuonna kesä on ollut aikainen ja luonto on kaunis. Laitoinkin näyttelyn nimeksi ISTUTAAN ILTAA JA NAUTITAAN KESÄISESTÄ LUONNOSTA.

Urani aikana olen tehnyt valtavasti akvarellimaalauksia, ne olivat suosittuja realistisuutensa ja keveytensä vuoksi sekä valmistuivat nopeasti koska kuivumiselle ei mennyt pitkiä aikoja ja tilaukset kulkivat myös helposti postin välityksellä.

Pastellitöistä pidän mutta ne ovat hankalampia kuljetella ja säilytellä. Pidän niistä herkkyytensä vuoksi. Tähän näyttelyyn vein pariskunnan aurinkoista iltaa istumassa aurinkohattuineen.

Öljyväriteos LUONTOPOLKU, siitä olen tehnyt myös suruadressin.

Akryylimaalaus AURINKOINEN KEVÄTAAMU on vasta toinen akryylimaalaukseni. Olin pitkään sitä mieltä että minä en ala akryylivärejä käyttää, koska nehän on muovia ja myrkkyä luonnolle. Vaikka akryylivärit on vesiliukoisia käyttää, ei jätevesiloppuja viemäriin saa laittaa. Siihen aikaan kun olen opiskellut, nämä olivat tulossa ja sanottiin että ei ole tietoa miten kestävät käytössä jms. Öljyvärityöt olivat kalliita hankkia ja oli ainakin todettu että säilyvät vuosituhansia joten ammatissani tein öljyvärein. Nyt olen sanonut, että vanhana voi jopa muuttaa mielipidettään, onhan akryylimaaleissa se etu etteivät ne haise ja kuivuvat nopeasti. Olen kuitenkin yhä sitä mieltä että myydessä asiakkaalle  pitää kertoa onko teos akryyli- vai  öljyväriteos, koska lopputulosta on erittäin vaikeaa erottaa.

Lisää Nokian Uutisten Verkkolehdessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.